ЕКИНШИ ЖЕР ЖҮЗЛИК УРЫС ЖЫЛЛАРЫ ҚАРАҚАЛПАҚСТАН БАСПАСЫНДА ЖАЗЫЎШЫ ШАЙЫРЛАРЫНЫҢ ДӨРЕТПЕЛЕРИ - Қабулова, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ ёзувчиларининг Иккинчи жаҳон уруши давридаги образлари очиб берилган. Уруш йилларида чоп этилган ёзувчиларнинг уруш мавзуидаги ниҳоятдарлари тўпламлари ҳақида ёзилган. “Қизил Қорақалпоғистон” газетаси ҳам аҳоли огоҳлигини оширишда солмоқли ўринни тутгани ҳақида ёзган.