«ҚЫРҚ ҚЫЗ» ДƏСТАНЫНЫҢ СЫРТ ЕЛЛЕРДЕ ҮЙРЕНИЛИЎИ ҲƏМ КӨРКЕМ АЎДАРМА МƏСЕЛЕЛЕРИ - Бекбергенова, М.Д.; Алламбергенова, Г.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада қорақалпоқ қаҳрамонлик достони “Қирқ қиз”нинг туркийзибон, Европа халқлари миллий тилларига бадиий таржимаси масалалари муҳокама қилинган. Taржимада асл нусханинг бадиий қиёфасини сақлаб қолиш масалалари таҳлилга тортилган. Шунингдек, бадиий таржимада миллий ўзликни англаш, миллий хусусиятлари, анъана ва маросимларни ўтказиш каби омилларга эътибор қаратилди. “Қирқ қиз” достонининг бадиий таржимасининг хорижий адабиётлар учун аҳамияти масалалари кўриб чиқилади.