ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ҚАЗАҚ ЖЫРЛАРЫНДАҒЫ ОБРАЗЛАРДЫҢ УҚСАСЛЫҒЫ ХӘМ АЙЫРМАШЫЛЫҚЛАРЫ - Базарбаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ достони ва қозоқ жирларини солиштириб ўрганиш масаласи назарда тутилган. Тадқиқот объекти сифатида қорақалпоқ халқининг "Ер Шора" достони ҳамда қозоқ халқининг "Шора" достонлари олинган. Бу достонлардаги қаҳрамонлар тақдирлари, турмуши, ақл-фаросати, ота-онага, халқига бўлган ҳурмати, севгилисига бўлган садоқати, муҳаббати бир-бирига жуда ўхшаш эканлиги, шунингдек образлардаги айрим ўзига хос томонлари мисоллар ёрдамида таҳлил қилинган.