НУРАБЫЛЛА ЖЫРАЎ МЕКТЕБИ ГИНЕАЛОГИЯСЫ ХАҚҚЫНДА ГЕЙПАРА ОЙЛАР - Аяпов, С.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақолада қорақалпоқ жировчилик санъатида ёрқин из қолдирган жиров Нурабулла Қоражон ўғлининг ҳаёти ва ижодий фаолияти, унинг шогирдлари ва авлодлари ҳақида сўз юритилади. Бундан ташқари Есемурат, Ажимурат, Атамурат, Турганбай сингари жировларнинг ўзига хос овози, ижро қилиш маҳорати ва репертуарлари ҳақида атрофлича маълумот берилган.