NAVOIY ME’ROJNOMALARIDA MUHAMMAD PAYGʻAMBAR OBRAZI («Sab’ai sayyor», «Saddi Iskandariy» va «Lison ut-tayr» dostonlari misolida) - Allambergenov, H.K.; Shamsiyev, D.I. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning „Sab’ai sayyor“, „Saddi Iskandariy“, „Lison ut-tayr“ dostonlaridagi Sharq xalqlari adabiyotida mavjud bo‘lgan me’roj kechasi ta’rifiga bag‘ishlangan an’anaviy motiv va undagi Muhammad payg‘ambar obrazining o‘ziga xosligi masalasi tahlil qilingan.