«ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНИҢ ЖАҢА ТАРИЙХЫ БОЙЫНША ОЧЕРКЛЕРИ» ҲАҚҚЫНДА - Аманбаев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада туркий олимлар томонидан қорақалпоқ тилини ривожлантириш ва шакллантириш тарихи, шунингдек, уларнинг туркий тилларни, хусусан, қорақалпоқ тилини ривожлантиришга қўшган беқиёс ҳиссаси кўриб чиқилади. Алоҳида эътибор Н.Баскаковга - қорақалпоқ грамматикаси назарияси ва асосчисига қаратилмоқда. Шунингдек, қорақалпоқ графикаларини араб графикасидан лотин ва кирилл ёзувларига ўтиши ҳақида мулоҳаза юритилади are briefly described.