ҚАЗАҚ ТИЛИНДЕГИ САЛТ-ДӘСТҮРЛЕРГЕ БАЙЛАНЫСЛЫ ЭТНОФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР - Адилова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ҳар бир халқнинг тилида миллий урф-одатлари билан боғлиқ этнофразеологизмлар қўлланилади. Улар халқнинг атроф-муҳитга, ҳаётга бўлган дунёқараши, ишончларига боғлиқ ривожланиб, авлоддан-авлодга ўтиб бугунги кунга етиб келган. Мақолада қозоқ халқининг урф-одатига, маънавий маданиятига, тўй бериш, қуда бўлиш каби оилавий анъаналарга боғлиқ «бешик қуда», «сарпо бериш», «тўй бошлар» ва ҳоказо этнофразеологизмларга лингвистик таҳлил қилинган.