ФОРМИРОВАНИЕ ТЕРРИТОРИАЛЬНЫХ МИНЕРАЛЬНО - СЫРЬЕВЫХ КОМПЛЕКСОВ В РЕСПУБЛИКЕ КАРАКАЛПАКСТАН - Ешимбетов, У.Х.; Искендеров, А.Б.; Турдыбекова, З.М.; Атамуратов, И.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада фойдали қазилма бойликларига эга бўлмаган туманларда саноат ривожланишининг устувор йўналишлари баён этилган. Тахтакўпир, Шуманай, Бўзатов, Қораўзак, Кегейли, Қанликўл, Мўйноқ ва Ақманғит каби туман марказларини ўсиш нуқталарига айлантириш зарурлиги таъкидланган.