ГЕОАХБОРОТ ТИЗИМЛАРИ ВА МАСОФАДАН ЗОНДЛАШ УСУЛЛАРИ ЁРДАМИДА ЯЙЛОВ ЕРЛАРНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШНИНГ ЧЕТ ЭЛ ТАЖРИБАЛАРИ - Жақсибаев, Р.Н.; Габбаров, С.Н.; Алеуов, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада экологик муаммолари бўлган минтақалардаги яйлов ерларнинг ҳолати ва уларга атроф-муҳитнинг таъсир даражасини замонавий технологиялар ёрдамида ўрганиш бўйича мавжуд тажрибалар ўрганилган ва Орол бўйи минтақаларидаги ерларни тадқиқ қилишда зарур замонавий усулларни қўллаш, мазкур ҳудудда яйлов ерларнинг ўсимлик қопламини ўрганиш бўйича тавсиялар берилган.