АЎЫЛ ХОЖАЛЫҒЫНЫҢ БАСЛЫ ЗЫЯНКЕСИ - ЖАЛПАҚ ТИСЛИ КРЫСА (NESOKIYA INDICA GRAY) МЕНЕН ГҮРЕС УСЫЛЛАРЫ - Палўанова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қишлоқ хўжалигининг асосий зараркунандалари бўлган майда кемирувчи, сут эмизувчи ҳайвон – Ясси тишли каламуш билан қарши кураш ва унинг катта даражадаги иқтисодий зарарининг олдини олиш чоралари ҳақида маълумотлар берилган. Ундан зарар кўриб келаётган объектларни зарарсиз кураш усули билан каламуш қутилиш учун аниқ натижа берадиган усулни танлаб олиш ва қўлланиш асосий кураш усулларидан бири ҳисобланади.