ОПТИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ КРЕМНИЯ ЛЕГИРОВАННОГО ФОСФИДОМ ГАЛЛИЯ - Зикриллаев, Н.Ф.; Камалов, А.Б.; Турекеев, Х.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Тажрибада бошланғич материал сифатида КДБ-10 монокристалли кремний ишлатилган. Диффузия учун диффузант сифатида галюм фосфид кристалини майдалаш натижасида олинган кукун ишлатилган. Диффузиядан кейин ўтказувчанлик тури н-типга эга эди. Уларнинг оптик хоссаларида янги чўққиларнинг пайдо бўлишини кремнийда галлий ва фосфор атомларининг бинар элементар панжара ҳосил қилиши билан изоҳлаш мумкин.