БИЛИНГВИСТИК ЁНДАШУВ АСОСИДА ТАЛАБАЛАРДА ТОЛЕРАНТЛИКНИ ТАРБИЯЛАШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Наршабаева, А.Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада билингвистик ёндашув асосида талабаларда толерантликни тарбиялаш технологияси ҳақида сўз юритилган. Ёш авлодни ватанпарварлик, инсонпарварлик, миллатпарварлик руҳида тарбиялаш, уларда миллий ғурур туйғусини кучайтириш, иймон, виждон, ҳалоллик, поклик, меҳнатсеварлик, иш-билармонлик сингари хислатларни шакллантириш, таълим-тарбия борасида миллий, умуминсоний анъаналар, қадриятлардан кенг ва унумли фойдаланиш, ҳар бир фуқарони мустақилликнинг онгли фидойисига айлантириш ҳозирги куннинг асосий мақсадидир. Шунинг учун талаба ёшлар хулқ-атворида толерантлик ҳусусиятларини шакллантириш бугунги кундаги долзарб вазифалардан биридир.