РЕҢЛИ СҮЎРЕТ ЖӘРДЕМИНДЕ ЖАСЛАРДА КӨРКЕМ-ЭСТЕТИКАЛЫҚ МӘДЕНИЯТЫНЫҢ ҚӘЛИПЛЕСИЎ ҲӘМ РАЎАЖЛАНЫЎ ЖОЛЛАРЫ - Сайтбекова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада тасвирий санъат, хусусан, рассомлик негизида ёшларнинг бадиий-эстетик маданиятини шакллантириш ва ривожлантириш масаласининг замонавий мазмунига бағишланган. Замонавий жамиятда ҳар томонлама ривожланган, маънавий бой ва ижодий шахсни шакллантириш муаммосига эътибор кучайган. Бинобарин, таълим жараёни ҳаётнинг турли мулоқотпа, ҳамкорликка ва биргаликда ижод қилишга тайёр ижодкор шахсни тарбиялаш учун шароит яратишга асосланиши керак.