НОМИНАТИВ ФАОЛИЯТНИНГ КОГНИТИВ ВА КОНЦЕПТУАЛ АСОСЛАРИ - Раҳимов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Номинация — эҳтиёж, ҳаракат, мотив, мақсад каби мезонларга асосланувчи фаолият бўлиб, эҳтиёж борлиқ ҳақида маълумот олишга бўлган ички интилишни ва талабни тақозо этади. Ушбу интилиш эса эмпирик ва рационал воситаларни ҳаракатлантиради. Мақолада диффуз, туб ва ясама номинантларга хос умумий когнитив-дискурсив структура билан бутун-қисм муносабатига асосланувчи номинатив маъно муштараклиги ҳамда унинг когнитив, концептуал асослари ҳақида сўз юритилади.