ҚӘНИГЕЛИК ТӘЛИМДЕ ЭТНОМӘДЕНИЙ КОМПЕТЕНЦИЯЛАРДЫ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎДЕ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТИЙКАРЛАР - Губенова, Г.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола таълим тизимида талабаларида этник-маданий компетенцияни шакллаштириш ва ривожлантириш самарадорлигига бағишланган. Замоновий жамиятда ҳар томонлама ривожланган, маънавий бой ва ижодий, энг муҳими, бағрикенгикни шакллантириш муаммосига эътибор кучайганлиги сабабли. Бинобарин, таълим жараёни шахснинг этник-маданий компетенциясини самарали шакллантириш ва ривожлантириш асосларини яритишга асосланиши керак.