Т.АМАНЖОЛОВТЫҢ «АСАЎ-БАРАҚ» ЖЫРЫНДАҒЫ ПАТРИОТЛЫҚ ИДЕЯ - Торткулбаева, Т.А.; Базарбаева, Г.; Ержанова, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоғистонда яшаб, ижод қилган қозоқ шоири Т.Аманжолов ижодидаги тарихий мавзу ўрганилади. Т.Аманжоловнинг «Асаў-Барақ» достонидаги қаҳроманлар, достондаги ватанпарварлик, тинчлик учун кураш таҳлилга тортилади.