ҚАРАҚАЛПАҚ ЖЫРАЎШЫЛЫҚ ӨНЕРИ ҲӘМ ШАҢҚАЙ ЖЫРАЎ ДӨРЕТИЎШИЛИГИ - Эгамкулова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақолада қорақалпоқ жировчилик ҳунари, Бухора ва Навоий ҳудудларида яшаб ижод қилган таниқли жировлар ҳақида базибир маьлумотлар берилган. XIX асрда яшаб, ижод қилган Шанқай жировнинг ҳаёти, ижоди, адабий мероси таҳлил қилинган.