СӨЗ ОЙЫН ҚОСЫҚЛАРЫ – ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ФОЛЬКЛОРЫНЫҢ ӨЗ АЛДЫНА БИР ЖАНРЫ СЫПАТЫНДА - Бийсенбаев, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ халқ оғзаки ижодига, жумладан болалар фольклорига мансуб “Сўз ўйин қўшиқлари” жанрининг ўзига хос хусусиятлари, тарихи, лирик ва драматик хусусиятлари хусусида фикр юритилади. Шунингдек, ушбу жанр бадиий халқ оғзаки ижодиётининг мустақил жанри сифатида таҳлил қилинади.