К.СУЛТАНОВТЫӉ «ӨМИР ДӘПТЕРИ» ШЫҒАРМАСЫНДА ХАЛЫҚ НАҚЫЛ - МАҚАЛЛАРЫНЫӉ КӨРКЕМЛИК ХЫЗМЕТИ - Асенбаева, Г.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Бу мақолада таниқли ёзувчи К.Султановнинг “Умр дафтари” номли асарида фикрни образли етказишда психологик параллелизмга қурилган нақл-мақоллардан қаҳрамон ҳарактерини, ҳатти-ҳаракатларини тасвирлаб беришда маҳорат билан фойдаланганлиги мисоллар воситасида асослаб берилган. Шунингдек, К.Султановнинг “Умр дафтари” асарида фольклор усуллари, яъни нақл-мақолларнинг қўлланилишида ёзувчининг бадиий маҳорати масалалари кўрсатиб берилган.