ЕРТЕ ДӘЎИРДЕГИ ШЫҒЫС ӘДЕБИЯТЫНДА ҚУСЛАР ОБРАЗЫНЫҢ ЖАСАЛЫЎЫ - Арзыев, Ш.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Эски туркий ва Шарқ адабиётида учрашадиган ривоятларда, қиссаларда қушлар ва жониворлар образи кўпинча мажозий маънода берилса, кейинчалик классик адабиётда рамзий маъноларда кўпроқ тасвирланади. Ушбу мақолада қушлар образининг қадимий даврларда бадиий адабиётда образ сифатида шаклланиши, унинг асарлар мазмунига таъсири масаласи ўрганиб чиқилган. Қушлар образининг кўплаб бадиий образлар қатори бадиий асарларда талқин этилиши, образ яратишда ижодкорларнинг ўзига хос маҳорати ҳақида сўз юритилади.