ФОЛЬКЛОР ВА ОММАВИЙ АХБОРОТ ВОСИТАЛАРИНИНГ ТАРИХАН СИНКРЕТЛИГИ - Ахмедова, О.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу тадқиқотда ахборот алмашув, ўзаро мулоқот жамият мавжудлиги ва ривожланишининг муҳим шарти эканлиги, қадимги давр журналистикаси – протожурналистика ва фольклорнинг синкретлиги, фольклор ташувчилари, қадимги давр мифологияси, архаик динлар ибтидоий ахборот воситалари бўлгани, журналистика ва фольклоршуносликнинг умумий ва фарқли жиҳатлари ҳақида сўз боради. Журналистикада оммавий коммуникациялар тарихан икки даврга тасниф қилинишига тааллуқли илмий изланишлар назарий жиҳатдан ўрганилган.