Тамды районы қазақларының тилиндеги кәсиплик лексика - Қуттымуратова, Ы.А.; Кушкарбекова, М.Ү. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Томди қозоқлари тарихининг тадқиқ қилинишига шарҳ берилиш билан бирга улар тилидаги хусусиятлар ҳақида атрофлича сўз боради. Тадқиқот объекти сифатида Томди тумани қозоқлари тилидаги ўзига хос хусусиятлар атаб ўтилади. Мақолада қозоқ адабиётининг бебаҳо мерослари ва бой оғзаки ижоди кенг очиб берилади. Шунингдек, қозоқ тилининг келажак авлодга соф ҳолида етказилиши муҳим эканлиги мақолада алоҳида таъкидланади.