ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНИҢ НОМИНАЦИЯСЫНДА НЕГАТИВЛИК ПРИНЦИПИ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақолада топонимлар, жумладан ойконимларнинг номланиш жараёни, унда инсон омили, номлаш томойиллари таҳлил қилинган. Айниқса, ойконимлар номинациясида негативлик томойили, кичик деталларнинг асосий белги – мотивга айланиши маҳаллий жой номлари мисолида изоҳланган. Бу борада рус ва ўзбек олимларнинг фикрлари хам келтирилган. Шунингдек, мақолада тадқиқот предметининг қорақалпоқ топонимикаси учун аҳамияти ҳам тушунтирилган.