ВОПРОС КАТЕГОРИИ ПАДЕЖА В КАРАКАЛПАКСКОМ И АНГЛИЙСКОМ ЯЗЫКАХ - Халмуратов, И.; Кдырбаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларида келишик туркумига бағишланган. Мақолада ўрганилаётган тилларнинг тил тизимининг хусусиятлари муҳокама қилинади. Иш турли тиллардаги қиёсий таҳлилга асосланиб, муаллифлар инглиз тилида келишик масаласи бироз мунозарали еканлигини таъкидлашади. Бугунга қадар ҳол категорияси ҳақида бир неча зид догмалар илгари сурилган.