ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ГЕНДЕР МАСАЛАСИНИ ЕЧИШНИНГ СТРАТЕГИЯСИ - Абдуллаева, Я.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон олий таълим муассасаларида гендер масаласини ечишнинг стратегияси ўрганилган. Хотин-қизларга бўлган муносабат давлат сиёсатининг устувор йўналишларидан бирига айланганлиги кўрсатилган. Олий таълим муассасаларида ташкил этилган маслаҳат кенгашлари, ёшларга, талабаларга қаратилган эътиборга аҳамият берилган. Хотин-қизларнинг маслаҳат кенгашлари фаолияти қисман ўрганилган.