ТЕРМООБРАБОТАННЫЙ ТУФФИТ – В КАЧЕСТВЕ ГИДРАВЛИЧЕСКОЙ ДОБАВКИ ДЛЯ ПОРТЛАНДЦЕМЕНТА - Кабулова, Л.К.; Атакузиев, Т.А.; Оразимбетова, Г.Ж.; Избасарова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада портландцементда куйдирилган туффит минералининг гидравлик қўшимча сифатида ишлатишга яроқлилиги ва натижада сульфат ва сульфат-магнезиал коррозиябардош шароитида портланд цементни чидамлилигини таъминланиши ўрганилди.