ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИ ҲӘМ ӘДЕБИЯТЫ САБАҒЫН ОҚЫТЫЎДА ОҚЫТЫЎШЫЛАРДЫҢ АЎЫЗЕКИ СӨЙЛЕЎ ҲӘМ ЖАЗБА ТИЛИН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ МЕТОДИКАСЫ - Қабулова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ тили ва адабиётини ўқитишда ўқувчиларнинг оғзаки ва ёзма нутқини ривожлантириш муҳимлиги таъкидланган. Мактабларда қорақалпоқ тили ва адабиётини ўқитишда кишилар ўртасидаги мулоқотнинг икки хил шаклига эга бўлган оғзаки ва ёзма нутқнинг бирикмаси сифатида қаралади. Мақола талабаларнинг маънавий маданиятини бойитишга қаратилган.