ЁШЛАРНИ МИЛЛИЙ ҲУНАРМАНДЧИЛИККА ОИД КАСБ ТАНЛАШГА ЙЎНАЛТИРИШНИНГ ТАЪЛИМИЙ ВА ТАРБИЯВИЙ АҲАМИЯТИ - Пахратдинова, Р.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада ўқувчиларни жисмоний томондан тўғри ривожлантириш, меҳнат олами вa кишилари, меҳнат қуроллари вa амаллари, асосий ишлаб чиқариш соҳалари вa касблар билан таништириш, иш қуролларидан фойдаланиш, оддий буюмларни ясашга оид меҳнат малакаларини ҳосил қилиш ва онгли равишда касб танлашга йўналтиришнинг таълимий ва тарбиявий аҳамияти ёритилган.