ПРИНЦИПЛЕРДИ ӘМЕЛГЕ АСЫРЫЎ ТИЙКАРЫНДА СТУДЕНТЛЕРГЕ МӘДЕНИЯТЛАРАРАЛЫҚ БАЙЛАНЫСТЫ ҮЙРЕТИЎ СИСТЕМАСЫ - Менлимуратова, Э.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада тамойилларни амалга оширишга асосланган талабаларнинг маданиятлараро мулоқотини ўргатиш тизими масаласи мухокама қилинади. Таклиф этилаётган тамойиллар талабалар ўртасида маданиятлараро муносабатларни шакиллантиришга хамда олий таълим муассасаларининг мақсадли стандартларида назарда тутилган амалий ва ривожлантириш мақсадларига еришишга хизмат қилади. Инглиз тилини ўргатиш ўз мамлакати ва ўрганилаётган тил мамлакати ўртасидаги маданий фарқларни хурмат қилиш, тушуниш ва қабул қилишга асосланган бўлиши керак.