ЎЗБЕКИСТОНДА БОЛА ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШНИНГ ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Кадрекова, А.К.; Рахманов, Р.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада мамлакатимизда бола ҳуқуқларини ҳимоя қилишнинг илмий-назарий асосларига тўқтаб ўтдик. Бунда бола ҳуқуқларининг бузилиши инсон ҳуқуқлари бузилиши бўлибгина қолмай, болаларнинг саломатлиги ва ривожланишига қарши қаратилган, жамоатчилик томонидан тан олинмаган ҳамда оммага етарлича маълум бўлмаган улкан тўсиқлар ҳақида ва мамлакатимизда болалар фаровонлигини таъминлаш бўйича Ҳаракат дастури қабул қилиниб, дастурнинг асосий йўналишлари доирасида механизмлар жорий этилиши ҳақида.