НАЎАЙЫ ҲӘМ БУХАРА АЙМАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ ЖЫРАЎЛАРЫ ҲАҚҚЫНДА БИР-ЕКИ АЎЫЗ СӨЗ - Эгамкулова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада қорақалпоқ жировчилик ҳунари, Бухора ва Навоий ҳудудларида яшаб ижод қилган таниқли жировлар ҳақида базибир маьлумотлар берилган. Ушбу ҳудудлардаги жировчилик мактабларининг тараққий етиш жараёни таҳлил қилинган.