SOME IMPORTANT ISSUES IN THE HISTORY OF KARAKALPAK FOLKLORE AND LITERATURE - Allambergenov, K. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ халқ оғзаки ижоди ва адабиётининг ўзига хос хусусиятлари, уларнинг ўзаро муносабати, қорақалпоқ адабиётининг пайдо бўлиш ва шаклланиш тарихидаги ўрни ҳақида сўз боради. Демак, бу педагогларни қорақалпоқ адабиётига жалб қилиш масаласини фақат уларнинг тарбиясини туркий халқлар фольклор ва адабиёти тарихи контекстида қиёсий ўрганиш орқали тўғри ҳал этиш мумкин, деб тахмин қилинади.