ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ЕРТЕКЛЕРИНДЕГИ ЛИНГВОМӘДЕНИЙ ТҮСИНИКЛЕРДИӉ МЕТАФОРИЗАЦИЯСЫ - Кунназарова, Ш.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ халқ эртакларидаги метафоралар лингвомаданий йўналишда ўрганилган. Метафораларнинг қорақалпоқ халқ эртакларида универсал вазифани бажариши, бу ҳолат нафақат қорақалпоқ халқида, балки кўпчилик дунё халқларига ҳам хос жараён эканлиги мисоллар билан кўрсатилган.