КҮНХОЖА ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚЛАРДЫҢ СОЦИАЛ ЭКОНОМИКАЛЫҚ АЎҲАЛЫ - Есназарова, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ шоири Кунхожа асарлари мисолида XIX асрда қорақалпоқларнинг ижтимоий-иқтисодий ҳаётидаги вазият ўрганилган. Қорақалпоқ халқининг ҳаёти таҳлил қилинади, шуниндек, «Жайлаўым», «Ўлим», «Кун қайда», «Шопанлар» шерларидаги тарихий воқеалар таҳлил қилинади.