ЎСМИРЛИК ДАВРИДАГИ АГРЕССИВ ХУЛҚ – АТВОР ИЖТИМОИЙ – ПСИХОЛОГИК МУАММО СИФАТИДА - Кушанова, М.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада ўсмирлик ёш даврида намоён бўлувчи хулқ-атвор типларидан агрессия ва агрессив хулқ тушунчалари, бу соҳада илмий изланишлар олиб борган хорижий, маҳаллий олимларнинг қарашлари, берган таъриф ва қоидалари ҳамда ҳозирги замонавий жамиятда психология фанлари доирасида олиб борилаётган илмий тадқиқотлар шахс хулқ-атворига дахлдор бўлган муаммолар орасида агрессия энг етакчи ўринга кўтарилганлиги ҳақида фикр юритилади.