МОДЕЛЬ СТРАТЕГИЧЕСКОГО УПРАВЛЕНИЯ, ИНТЕГРИРОВАННЫЙ С ФУНКЦИОНАЛЬНЫМ МЕНЕДЖМЕНТОМ - Магрупов, А.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Макола таълим муассасини бошкаришда асосий омил бўлган функционал бошкарув билан интеграциялашган стратегик бошкарув моделини ишлаб чикиш ролига багишланган. Ушбу макола олий таълим муассасаси бошкарувига тўғри танланган стратегиянинг таъсири жараёнини таҳлил килади, бу эса университетнинг долзарб муаммоларини хал килишга имкон беради. Муаллиф стратегик бошкаруви ва менежмент стратегиясини, моделларини ўрганиб чикди, бу комплекс ОТМни муваффикиятли бошкариш ва юкори малакали кадрлар тайёрлаш учун асос бўлиб хизмат қилади. Маколада Джон Томпсон, Линч, Ансоффларнинг стартегик бошкарув моделлари сохасидаги ва бошқа тадқиқотчиларнинг назариялари кўриб чиқилган.