ДАРАҚТ (АҒАШ) ӨСИМЛИГИ МЕНЕН БАЙЛАНЫСЛЫ МИФОЛОГИЯЛЫҚ ОЙЛАЎЛАР ҲАҚҚЫНДА (өзбек, қарақалпақ ҳәм инглис фольклоры мысалында) - Сапарниязов, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада ҳалқимизнинг моддий эмас, маданий мероси бўлган фольклорида тотем билан боғлик тушунчаларнинг кенг ўрин олиши, одамнинг пайдо бўлиши, дарахт, ёғоч, ўсимликлар билан боғлиқ тушунчаларнинг қадимий асослари тотемларга бориб тақалиши ўзбек, қорақалпоқ ва инглиз фольклорлари мисолида қиёсан ўрганилган.