СИРОЖИДДИН САЙЙИД ИККИЛИК ШЕЪРЛАРИНИНГ ҒОЯВИЙ – ЭСТЕТИК МОҲИЯТИ - Дошанова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада замонавий шоир С.Саййид ижодида иккилик шеърий шакллари ҳамда унда ғоявий-эстетик моҳият ифодаси масалалари тадқиқ қилинади. Шунингдек, шоирнинг индивидуал услубий изланишлари, бадиий маҳорати ёритилади. Шоир қаламига мансуб иккилик жанрига хос шеърларнинг бадиий хусусиятлари мисоллар билан шарҳланган.