Қ.МӘТМУРАТОВТЫҢ «ТЕРБЕНБЕС» РОМАНЫНДА ПОРТРЕТЛЕРДИҢ ИНДИВИДУАЛЛЫҚ ҲӘМ УЛЫЎМАЛЫҚ ҚӘСИЙЕТЛЕРИ - Алламуратов, Ғ.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада романдаги портретларнинг индивидуал ва умумий хусусиятлари ҳақида сўз боради. Образ яратишда портретнинг индивидуал ва умумий хусусияти катта аҳамият касб этади. Романда макон ва замон тасвирини баён қилишда бу хусусиятлар асосий вазифани бажаради. Ишимизда ёзувчи Қ.Матмуратовнинг «Тербенбес» романида портретни илмий таҳлил қилиш асосида унинг образ яратиш маҳорати, ўзига хослигини аниқлашга ҳаракат қилинган.