МӘҢГИЛЕСТИРИЛИЎИ ТИЙИС МУҚАДДЕС МӘДЕНИЙ МИЙРАСЛАР (тарийхы, ҳәзирги ҳалаты, келешек тәғдири мәселелери) - Алламбергенов, К.; Эгамкулова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ бахшичилик, жировчилик санъатининг миллий мерос, миллий кадриятлар тизимида тутган ўрни, ушбу санъатнинг илдизлари, қадимги даврлардан бугунгача давом этиб келаётган анъаналари, ҳозирги ҳолати, соз ва мусиқа санъатидаги устоз-шогирдлик мақоми, атоқли бахши ва жировлар мактаби ҳақида кенг ва ишончли илмий таҳлиллар асосида бу санъатнинг қадимги даврларда пайдо бўлган муқаддас миллий мерос жанлиги далилланиб, уни абадийлаштириш бўйича қимматли тавсиялар берилади ва керакли хулосаларга қелинади.