ТҮРКИЙ ТИЛЛЕРИНЕ ОРТАҚ ЖӘМИЙЕТЛИК-СИЯСИЙ ЛЕКСИКА - Нажимов, А.Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада ижтимоий-сиёсий лексика ўз қатламга тегишли сўзларга, ижтимоий факторларга, давлат тузилишига, ижтимоий шароитларга, тарихий ўзгаришларга боғлиқ ҳолда ўзгариб бориши кўрсатилган. Туркий тилларга ҳос бўлган сўзларнинг барчаси қардош тиллар учун муштарак бўлган сўзлардир. Шу сабабли улар умум туркий сўзлар қатлами сифатида таҳлил этилди.