СПЕЦИФИКА ЖАРГОННОЙ ЛЕКСИКИ - Джуманова, Д.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақола жаргонларнинг ижтимоий чекланган луғат сифатида табиатини ўрганади, уларнинг нутқда пайда бўлиш омилларини таҳлил қилади, аниқ мисоллар келтиради. Арго луғати умумий касб ўқиш умумий манфаатлар билан бирлаштирилган одамларнинг сўзлари ва ифодаларини англатади. Тилда сўзларнинг бир гурухдан иккинчисига доимий равишда кириб бориши кузатилади. Оддий одамларнинг сўз бойлиги ва қўлланиш доираси чекланган луғат ўртасидаги чегараларнинг ҳаракатчанлиги сўз бойлигининг узлуксиз ривожланиши ва ўзгаришини кўрсатади.