ОЛАМНИНГ ЛИСОНИЙ МАНЗАРАСИДА ФРАЗЕОЛОГИЗМЛАР НАЗАРИЯСИ ТАВСИФИ - Бахронова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Фразеологизм – бу ҳозирги замон фразеологик системасининг асосий бирлиги бўлиб, тилдаги мавжуд сўз бирикмаларининг умумий ҳисобидан жуда қийинчилик билан фарқланадиган, мураккаб, кўп аспектли тил ҳодисаси ҳисобланади, шунинг учун ҳам лингвистик адабиётда фразеологизмларнинг лисоний моҳияти масаласи ҳанузгача мунозаралидир. Фразеологик бирликларни ўрганиш объекти сифатида тилшунослар томонидан уларнинг ўнлаб мезон ва белгилари қайд этилган ва тавсия қилинган. Илмий адабиётларда фразеологизмлар мақомининг етарли даражада аниқ белгиланмаганлиги фразеолог-тилшунослар ўртасида жуда кўп ихтилофларни келтириб чиқарган.