ЛОТИН ТИЛИ ТИББИЁТ ТЕРМИНОЛОГИЯСИНИНГ БОЙИШ МАНБАСИ СИФАТИДА - Акбарходжаева, Ф.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Лотин тили фан тили сифатида махсус илмий соҳалар терминологиясига жуда катта таъсир кўрсатган. Лотин тилига асосланган илмий терминларнинг пайдо бўлиши шу кунгача давом этмоқда, бу эса тилшуносларнинг ушбу соҳа лексикасига бўлган ўзгармас қизиқишларидан далолат беради. Дарҳақиқат, хорижий ва маҳаллий тилшуносларнинг асарларида лотин тили ўзлашмаларини ўрганиш муаммосига катта эътибор берилади. Зеро, лотин тили тиббиёт терминларини яратилиши ва шаклланишида пойдевор бўлиб ҳизмат қилади.