МУЗЕЙНЫЕ КОЛЛЕКЦИИ – ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОТЕНЦИАЛ ИСТОРИЧЕСКОЙ НАУКИ - Досмаганбетов, С.; Сейилбекова, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада музей ишининг ва музей коллекцияларининг тарих фанларига ахборотлик жиҳатдан салоҳиятлиги, Қорақалпоғистон Республикаси Давлат тарих ва маданият музейининг шаклланиш тарихи, ундаги бебаҳо музей коллекцияларинг бўйича сўз этилган. Шу билан бирга кейинги йилларда, давлатимиз томонидан улкамиздаги ноёб тарихий ва маданий бойликлар ва уларни асрашга қаратилган, давлат сиёсати даражасидаги ишларга қаратилган.