АРҚА-БАТЫС ҚЫЗЫЛҚУМЫНДА ТҮСКИ ҚУМ ТЫШҚАНЫНЫҢ (MERIONES MERIDIANUS PALL) КӨБЕЙИЎИ, ЖАС, ЖЫНЫС СТРУКТУРАСЫ - Дж.Алламуратов, Б.; Асенов, Г.А.; Есимбетов, Р.М.; Сейтмуратов, Р.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Шимолий-Ғарбий Қызылкумда яшовчи тушки қум сичқонининг кўп йиллик ўртача кўпайиш потенциали ўртача эмбрион сонига асосланганлиги, бу туғувчанлик кўрсаткичлари Орол денгизининг қўриб бориши ва экологик шароитга мослашиши, популяция сонини сақлаб қолиши билан боғлик эканлиги кўрсатилган.