МАГИСТРАЛ КАНАЛЛАРДАГИ СУВНИНГ БЕҚАРОР ҲАРАКАТИНИ ОПТИМАЛ БОШҚАРУВ МАСАЛАСИНИНГ МАТЕМАТИК МОДЕЛИ - Қудайбергенов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Сен-Венаннинг чизиқсиз дифференциал тенгламалари асосида магистрал канал қисмларининг математик моделлари, улардаги сув оқимининг беқарор ҳаракатлари тавсифланиб баён қилинган. Шунингдек, гидротехник иншоатнинг иш режимларини аниқлаш учун алгоритмик кетма-кетлик берилади, ундан фойдаланиб, асосий каналнинг сув ресурсларини бошқариш, сув ва энергия ресурсларидан кам йўқотишлар билан сувдан фойдаланувчиларнинг эҳтиёжларини таъминлаш мумкин.