НЕЙТРОНОГРАФИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ СПЛАВА ВНЕДРЕНИЯ Ti1-xMoxN - Хидиров, И.; Парпиев, А.С.; Жаксимуратов, И.Ж.; Махмудов, Ш.А.; Гетманский, В.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу ишда биринчи марта Ti1-xMoxN қотишмасининг кристалли тузилиши нейтрон дифракцияси ёрдамида ўрганилди. Ўрганилган қотишма Fm3̄m фазовий гуруҳида тавсифланган томонлари марказлашган куб панжара тузилишига эга эканлиги кўрсатилган. Кристалл структурасининг металл подрешеткаларида Ti вакансиялари борлиги аниқланди. Бирикмада азот атомлари Ti ва Mo атомларининг октаэдравий қуршовида жойлашган.