PISA МАТЕМАТИКАЛЫҚ САЎАТЛЫЛЫҚ БАҒДАРЫ ТАПСЫРМАЛАРЫНЫҢ ДҮЗИЛИСИ ҲӘМ ОНЫ БАҲАЛАЎ УСЫЛЛАРЫ - Турманов, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада PISA ҳалқ аро баҳолаш тизими, унинг асосий йўналишлари, математик саводхонлик йўналиши, топшириқларининг тузилиши ва топшириқлар мазмуни бўйича маълумотлар келтирилган. Шунингдек, дастурга тайёргарлик кўриш бўйича фикр ва тавсиялар берилган.