КЛАСТЕР УСУЛИНИ “ГЕТЕРОЦИКЛИК БИРИКМАЛАР - МЕТАБОЛИТ ВА ДОРИВОР МОДДАЛАР СИФАТИДА” МАВЗУСИДА ҚЎЛЛАШ - Сафарова, Н.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада тиббиёт олий ўқув юртларининг 1-босқич талабаларига ўтиладиган Тиббий кимё курсида “Гетероциклик бирикмалар” мавзусини тушунтиришда кластер усулини татбиқ қилиш принциплари баён қилинган. Шунингдек, кластер усулини маъруза, амалий машғулот ва мустақил таълим олиш жараёнларида қўллашнинг ўзига хос томонлари очиб берилган ва конкрет амалий таклифлар баён этилган.